In de kinderopvang draait het er natuurlijk om dat kinderen de zorg en begeleiding die zij nodig hebben, krijgen. Om daadwerkelijk aparte aandacht aan ieder kind te kunnen besteden, heb je alleen wel genoeg personeel nodig! De laatste tijd hebben veel kinderopvangcentra te maken met personeelstekorten. Niet alleen zorgt dit voor extra stress, de kwaliteit van de opvang wordt ook nog eens negatief beïnvloed. In dit artikel delen we een paar tips om met het steeds groter wordende personeelstekort om te gaan. Hopelijk kan jouw opvang met deze tips een fijne omgeving voor de kinderen blijven.

Flexibele roosters en werktijden

Met wat flexibiliteit in de personeelsplanning kom je meestal al een heel eind. Door medewerkers meer zelf te laten kiezen wanneer zij werken, kunnen ze hun werk beter combineren met hun privéleven. Die flexibiliteit kun je geven door bijvoorbeeld parttime opties aan te bieden. Ook kan het helpen om kortere diensten aan te bieden of weekenden af te wisselen. Hierdoor kunnen je collega’s makkelijker diensten met elkaar ruilen, en wordt het werken een stuk minder stressvol. Nieuwe medewerkers aantrekken wordt ook eenvoudiger als je flexibele werktijden aanbiedt. Zo kun je mensen vinden die misschien niet fulltime kunnen werken, maar wel een paar uur per week beschikbaar zijn!

Freelancers inhuren

Freelancers kunnen een geweldige oplossing zijn om tijdelijk personeelstekorten op te vangen. Ze kunnen snel en voor korte periodes ingezet worden, bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties of als er een vaste medewerker wat langer ziek is. Het grootste voordeel van freelancers is dat ze flexibele tijden hanteren en vaak op korte termijn beschikbaar zijn. Om de kwaliteit van de opvang hoog te houden, is het wel belangrijk om een pool van betrouwbare en ervaren freelancers op te bouwen. Samenwerken met een site die gespecialiseerd is in kinderopvang, zoals https://www.tadaah.nl/, kan hierbij helpen. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over wat je van freelancers verwacht, zodat ze zonder moeite bij het team kunnen aansluiten.

Investeren in je werknemers

Mentorprogramma’s, waarbij ervaren medewerkers nieuwe collega’s begeleiden, kunnen de inwerkperiode verkorten en de kwaliteit van de zorg verbeteren. Door te investeren in de opleiding en ontwikkeling van je collega’s, kun je ze effectiever en efficiënter inzetten. Ook het aanbieden van doorgroeimogelijkheden kan helpen om medewerkers gemotiveerd te houden! Organisaties met een goed opleidingsprogramma laten zien dat ze waarde hechten aan hun personeel, wat kan leiden tot een collega’s die sneller tevreden zijn. 

Samenwerken met universiteiten

Wat tegenwoordig ook een slimme aanpak is, is het samenwerken met scholen en universiteiten die stageplekken zoeken. Door stagiaires en pas afgestudeerden in huis te halen, krijgt jouw opvang de extra hulp, en doen zij praktijkervaring op. Voor veel stagiaires kan dit zelfs een opstap zijn naar een vaste baan! Wel is het zo dat je de stagaires een goede begeleiding moet geven, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd voelen. Stagiaires zijn vaak ook bereid om na hun opleiding bij hun stageplek te blijven werken: dat is weer een extra medewerkers, die je niet meer hoeft in te werken!