Een babyshower wordt steeds vaker georganiseerd. In eerste instantie was het voornamelijk een fenomeen dat in de Verenigde Staten veel voorkwam, maar vandaag de dag is het ook in Nederland te vinden. Hierbij wordt de aankomende moeder in het zonnetje gezet. Alleen begint dan het probleem voor de gasten. Want wat ga je aan de moeder geven? De meeste mensen komen al snel uit bij een pak luiers en een leuk rompertje, terwijl er veel meer te vinden is. De cadeaus zijn niet alleen leuk, maar kunnen ook nog betaalbaar zijn.

Luiertaarten en slaapzakken

De luiertaart is een van de bekendste cadeaus die je kunt gaan geven tijdens een babyshower. Hiermee kom je dus niet zomaar met een pak luiers aanzetten, maar worden de luiers in een mooie taart gevormd. Deze kunnen in verschillende vormen en maten komen. Je hebt hierdoor altijd iets unieks in handen. Ook slaapzakken zijn altijd een leuk cadeau. Deze hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Slaapzakken kunnen toekomstige ouders niet genoeg hebben. Jouw baby moet immers overal veilig kunnen slapen als je een keer een dag weg gaat. Je kunt deze dus ook altijd cadeau doen.

Blijvende herinneringen geven

Originele babyshower cadeaus kunnen ook in de vorm van herinneringen komen. Zo kun je bijvoorbeeld een kistje geven waarin de eerste benodigdheden zitten. Later kan dit kistje weer voor spulletjes gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld foto’s en geboortekaartjes. Op een later moment kan er dan nog altijd naar gekeken worden en zullen de herinneringen altijd tastbaar zijn. Ieder moment van de baby kan uiteindelijk toegevoegd worden en voornamelijk op latere leeftijd zal hier veel waarde aan gehecht worden. Babyshowers worden zo een stuk specialer en jij gaat er nooit veel geld aan kwijt zijn met de aankoop.